Ananaspaj med vaniljglass

MAT & DRYCK

En gyllengul och tropisk paj med ananas.
Servera pajen ljummen med riktigt god vaniljglass.
En succédessert signerad Mästerkocken Gillis Thalbäck.

Foto: Gillis Thalbäck
Ananaspaj

Ananaspaj

6 portioner

Ingredienser:

Pajdeg:

  • 150 g smör

  • 1 dl socker

  • 3 dl vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

  • 1 Burk ca 425g krossad ananas

  • 2 dl creme fraiche

  • 1 ägg

  • 1 dl strösocker

  • 1 ½ tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Rör ihop alla ingredienser till pajdegen till en deg.

  3. Platta ut degen i en pajform ca 27-29 cm i diameter.

  4. Nagga degen med en gaffel och låt vila i kylen medan du gör fyllningen.

  5. Häll av lagen från den krossade ananasen, använd en sil.

  6. Blanda ananasen med crème fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke.

  7. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i cirka 40 minuter.

Servera pajen med en god vaniljglass

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept