Fika med frasiga kardemummavåfflor

Foto: Johnér
Våfflor med kardemumma - mums!
MAT & DRYCK

Våfflor med kardemumma till helgfikan?
Toppa med lättvispad grädde och färska hallon - och njut.

Kardemummavåfflor

Till ca 10 våfflor:

100 g + 3 msk smör

3 1/2 dl vetemjöl (210 g)

2 tsk bakpulver

1 1/2 tsk stött kardemumma

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

4 dl mjölk

Tillbehör:

2 dl lättvispad grädde

200 g hallon

Gör så här:

1. Smält 100 g smör och låt det svalna.

2. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma, vaniljsocker och salt i en skål.

3. Tillsätt mjölk och vispa snabbt ihop till en jämn smet. Rör i det avsvalnade smöret.

4. Pensla våffeljärnet med och grädda våfflorna i omgångar. Servera direkt med vispad grädde och hallon.

ARTIKELN HANDLAR OM