Kansas City style bbq sauce

MAT & DRYCK

Barbecuesås till grillat eller rökt kött är en riktig drömkombo.

Testa att göra din egen barbecuesås, det är helt klart värt det.

Recept från restaurang Low and slow.

Foto: BJÖRN LINDAHL
Brisket serverat med barbecuesås

Kansas City Style BBQ Sauce

Ca 1 liter. Förvara i lufttät flaska eller burk i upp till 2 veckor.

Ingredienser:

  • 1 lök

  • 5 st vitlöksklyftor

  • Lite smör

  • 1.25 dl tomatpuré

  • 4 msk paprikapulver

  • 4 msk rökt paprikapulver

  • 1 msk chilipulver

  • 1.5 msk salt

  • 1 tsk svartpeppar

  • 1 tsk malen kanel

  • 5 dl ketchup

  • 2.5 dl äppeljuice

  • 1.25 dl äppelcidervinäger

  • 1.25 dl senap

  • 3.75 dl mörkt muscovadosocker

  • 1.25 dl mörk sirap

  • 0.75 dl Worcestershiresås

  • 4 msk citronjuice

  • 1 msk tabasco

Gör så här:

  1. Koka ihop lök och vitlök i lite smör ca 5 min.

  2. Tillsätt tomatpuré och koka ihop ytterligare några minuter.

  3. Tillsätt alla torra ingredienser och låt det koka med tomatröran i 1 minut.

  4. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp. Låt såsen sjuda i 20-30 minuter, lyft av plattan och låt allting svalna lite.

  5. Mixa därefter med en mixer.

  6. Klart!