Nu blir det fester på rester

Foto: Joel Wåreus
Efter julbordet - här är fem rätter som räddar julmaten.
MAT & DRYCK

Rester från julbordet får nytt liv. En ostskalk förvandlas till en krämig ostsås och snuttar av korv åker ner i en läcker köttfärssås. Men framför allt återuppstår julskinkan i en rad olika skepnader – som huvudrollsinnehavare i den perfekta utflyktsmaten, som kung i en gräddig gratäng och som sidekick till curry i en läcker pastasås.
Här är fem räddare av julmaten.

Skinkmacka med oströra

Skär stora, saftiga skinkskivor till julens en härlig macka. Servera med en het oströra med stark senap.

Sås till pasta av julskinka och curry

Bryt av alla julens smaker med curry. Julskinkans sköna sälta kommer till sin rätt här.

Drömgratäng på rimmad skinka

Gratäng som passar såväl till vardags som till lite festligare tillfällen.

Matsäcksbullar

Jättegoda bullar att ta med som lunch eller mellanmål när du ska ge dig av på utflykt.

Köttfärssås med skinka och korv

En ny variant av vardagsklassikern köttfärssås.

Recept: Svenskt kött

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Julmat

Jul