Chokladcupcakes

Foto: Thinkstock
Chokladcupcakes med chokladströssel
MAT & DRYCK

Fina och goda cupcakes är alltid uppskattat.
Testa den här urgoda frostingen med smak av kaffe.
Köp gärna en spritspåse så kan du få till frostingen i fina mönster.

Chokladcupcakes med moccafrosting

Ingredienser:

  • 4 msk kakao

  • 1 dl kokande vatten

  • 3 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 tsk salt

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 100 gram smör

  • 1,5 dl strösocker

  • 2 ägg

  • 200 gram mörk choklad

Frosting:

  • 100 gram rumsvarmt smör

  • 500 gram florsocker

  • 3 msk kakao

  • 2 msk starkt kallt kaffe

  • eventuellt strössel eller hackade nötter att dekorera med

Gör så här:

  1. Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst. Låt svalna.

  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.

  3. Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt ett ägg i taget.

  4. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.

  5. Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med kakaon.

  6. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.

  7. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

Frosting:

  1. Vispa smöret mjukt och med elvispen, tillsätt florsockret lite i taget medan du vispar på låg fart

  2. Rör sedan i kakaon och kaffet. Fortsätt sedan att vispa på medelhastighet i några minuter så att krämen tjocknar ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen.

  3. När cupcakesen har svalnat helt kan du spritsa på frostingen i fina mönster och dekorera gärna med strössel eller hackade nötter.