Vegetarisk chili

Foto: Thinkstock
Vegetarisk chili
MAT & DRYCK

Chili sin carne - en supergod och smakrik vegetarisk chiligryta.
Du kan variera ingredienserna efter vad du har hemma och tillsätta det du tycker är gott.
Perfekt att servera med exempelvis ost, créme fraiche, guacamole och tortillachips.

Vegetarisk chili

4 portioner

Ingredienser:

  • 1 stor gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 chili (urkärnad)

  • 3 msk olivolja

  • 1 paket sojafärs

  • 2 dl vatten

  • 1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk fond)

  • 1 burk krossade tomater

  • 1 msk rökt paprikapulver

  • 1 msk oregano

  • 1 msk spiskummin

  • 1 lagerblad

  • 1 tsk strösocker

  • 1 msk tomatpuré

  • salt och peppar

  • 1 burk kidneybönor

  • 1 1/2 dl crème fraiche

  • 100 g tortillachips

Gör så här :

  1. Skala och finhacka lök, vitlök och chili.

  2. Fräs lökhacket och chili i olivoljan i en gryta tillsammans med den frysta sojafärsen några minuter.

  3. Låt kryddorna fräsa med i ytterligare några minuter.

  4. Tillsätt vatten, buljongtärning eller fond, krossade tomater, socker och tomatpuré. Låt puttra ihop i 10 minuter, eller så länge du orkar vänta, ju längre desto bättre.

  5. Smaka av med salt och peppar.

  6. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Tillsätt dem i grytan när du ska äta och låt allt bli varmt innan servering.