Middagstips: Pasta Carbonara

Foto: Thinkstock
Pasta Carbonara
MAT & DRYCK

Krämig, god och mättande pasta.
Som en extra bonus är det superlätt att laga.
En klassiker som alla gillar helt enkelt.

Pasta Carbonara

4 portioner

Ingredienser:

400 g spaghetti

4 hela ägg

1 dl vispgrädde

150 gram sidfläsk eller pancetta

1 dl parmesanost

salt och svartpeppar

4 äggulor

Gör så här:

  1. Koka spaghettin efter anvisningarna på förpackningen. Ha rikligt med salt i vattnet.

  2. Skär fläsket i strimlor och bryn i en stekpanna

  3. Blanda ägg, grädde, parmesan, salt och peppar i en skål

  4. Häll av pastan när det är al dente och lägg över den i stekpannan med fläsket. Rör ihop alltsammans med äggblandningen i någon minut på svag värme, det ska vara krämigt.

  5. Häll upp i skålar och servera med varsin äggula, svartpeppar och eventuellt extra parmesan.

  6. Klart!


Spännande varianter

För den som vill prova något nytt går det att göra en mer fettsnål Carbonara med kalkon och fullkorn eller en Frittata alla carbonara. För vegetarianen rekommenderar vi Maria Pogosjans recept på vegetarisk Carbonara.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept