Amerikanska kanelbullar med frosting

MAT & DRYCK

I USA gör man ofta kanelbullar i en form och toppa med frosting.
Det blir otroligt saftigt och gott.
Testa själv - du kommer inte att bli besviken.

Amerikanska kanelbullar

Ingredienser:

  • 115 g smält smör

  • 4,5 dl varm mjölk

  • 1 dl strösocker

  • 7 g torrjäst

  • 11,25 dl vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 2 tsk salt

Fyllning:

  • 1,75 dl smör (rumstempererat)

  • 1,75 dl farinsocker

  • 2 msk kanel

Glasyr:

  • 1 dl philadelphiaost

  • 2 msk smält smör

  • 2 msk mjölk

  • 1 tsk vaniljextrakt

  • 2,25 dl florsocker

Gör så här:

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Vispa i strösocker.

  2. Strö i jästen och låt stå ca 1 minut.

  3. Tillsätt 9 dl mjöl. Blanda ihop med en slev, tills du har en kladdig deg. Täck degen och ställ varmt i 1 timme.

  4. Strö över bakpulver, salt och 1,7 dl mjöl. Blanda ihop allt med en slev.

  5. Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Strö över lite mjöl och knåda lätt tills du har en smidig deg.

  6. Kavla degen till en kvadrat, ca 1 cm tjock.

  7. Blanda ingredienserna till fyllningen och bred ett jämnt lager över hela degen. Rulla ihop degen till en rulle (vik från långsidan och inåt).

  8. Dela rullen i två, och sedan varje halva i 7 lika stora bitar.

  9. Lägg bullarna i en springform 23cm, det får plats till 7-8 stycken. Plasta in formen och låt jäsa i 30 minuter.

  10. Blanda ihop färskost, smält smör, mjölk och vanilj. Tillsätt florsockret och blanda allt till en jämn smet.

  11. Grädda bullarna i 20 minuter på 180 grader.

  12. Ta ut bullarna ur ugnen och låt svalna något. Ringla över glasyren och servera som de är eller med vaniljglass.