Quesadillas med läckra fyllningar

Foto: Gustav Mårtensson
Fyll tortillabröd med tre olika fyllningar.
MAT & DRYCK

Quesadillas funkar perfekt att laga på grillen.
Här är tips på vegetariska quesadillas med tre olika fyllningar till tortillabrödet.
Kryddigt med avokado, kikärter, majs och chili.

Quesadillas

4 tortillabröd, cirka 18–20 centimeter i diameter

Gör så här:

1. Gör någon av fyllningarna här nedan. Fördela blandningen på ena halvan av tortillabröden och vik över den andra halvan.

2. Grilla bröden cirka 2 min per sida. Håll koll på bröden så att de inte bränns. Skär quesadillan i tårtbitar och hugg in.

Majs- och chilifyllning

2 dl majskorn

100 g mjölkfri ost

1 liten röd chili

1 lime, finrivet skal

1 dl hackad persilja

Salt

Svartpeppar

Gör så här:

1. Låt majskornen rinna av i en sil. Riv osten fint. Dela, kärna ur och finhacka chilin.

2. Blanda majs, ost, chili, limeskal (endast det yttersta gröna) och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Kikärtsfyllning:

3 dl kokta kikärter (1 burk á 400 g)

100 g mjölkfri ost

3 dl babyspenat

1 tsk malen spiskummin

1 tsk sesamolja

Salt Svartpeppar

Gör så här:

1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Mosa dem med en gaffel. Riv osten fint.

2. Blanda kikärterna med ost, spenat, spiskummin och olja. 3. Smaka av med salt och peppar.

Avokadofyllning:

2 små avokador

1 röd paprika

100 g mjölkfri ost

½ dl hackad färsk basilika

Salt

Svartpeppar

Gör så här:

1. Dela avokadorna och ta ur kärnorna. Gröp ur fruktköttet med en sked och lägg det i en skål. Dela, kärna ur och tärna paprikan fint, riv osten fint.

2. Mosa avokadon med en gaffel och vänd ner paprika, ost och basilika. Smaka av med salt och peppar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept