Så gör du supertårtan – till påsk

1 av 5 | Foto: Sofia Nahringbauer
Ått Padtum Söderström, som precis korats till Årets Bagare, bjuder på en frisk och härlig tårta med passionsfrukt och mango.
MAT & DRYCK

Imponera på gästerna och fixa en egen påsktårta till påskbuffén.
En frisk tårta med mango och passion passar våren perfekt.
– Det är viktigt att den är gul, säger Årets Bagare Ått Padtum Söderström.

Påsktårta hör påsken till för många och det är festligt att bjuda sina gäster på en god tårta som dessutom är fint dekorerad.

Ått Padtum Söderström, som precis korats till Årets Bagare, bjuder på en frisk och härlig tårta med passionsfrukt och mango. Vad en påsktårta faktiskt är finns det dock ingen tydlig beskrivning på.

– Det är oklart vad en påsktårta är för något, det viktigaste verkar vara att den är gul, säger Ått.

”Snyggare än om du bara kletar”

Att baka hemma kan kännas komplicerat, men det är inte så svårt som man kanske kan tro. Årets bagares påsktårta kan göras i få moment och består av smördeg med hasselnötter som toppas med mango- och passionsgrädde. För att tårtan ska se riktigt snygg ut är det bra att använda en spritspåse. Med en spritspåse är det lätt att få fina mönster.

– Det blir mycket snyggare än om du bara kletar på grädden. Har du ingen spritspåse kan göra hål på kanten av en fryspåse och spritsa på det sättet istället, tipsar Ått.

Att dekorera tårtan med påskpynt är både roligt och en fröjd för ögat. Ått tipsar om att göra små marängkycklingar.

– Till mangokrämen i tårtan använder jag äggulor, istället för att slänga äggvitorna som blir kvar gör jag maräng av dem och tillverkar små kycklingar till dekoration.

Den 30 mars i år gick tävlingen Årets bagare av stapeln som Ått Padtum Söderström vann med sin smörkavlade brioche med hallon och choklad.

Här är receptet på Åtts påsktårta:

Frisk påsktårta med passion och mango

En krämig påsktårta med hasselnötsbotten med krämig mango eller passionsgrädde dekorerad med marängkycklingar.

ARTIKELN HANDLAR OM