Världens godaste coleslaw

MAT & DRYCK

Det här är recept på världens godaste coleslaw.

Perfekt krämig och passar utmärkt till rökig mat.

Recept från restaurang Low and Slow

Foto: BJÖRN LINDAHL
Coleslaw och pulled pork

Coleslaw

Sidorätt, 4–6 pers

Ingredienser:

  • ½ huvud finstrimlad vitkål (skär gärna vitkålen med en mandolin för bästa resultat)

  • 1 dl finstrimlad rödkål

  • 1 st riven morot

  • 1 msk hackad persilja

  • 4 dl majonnäs (om du har ett eget favoritrecept, använd gärna det)

  • 1.5 dl socker

  • ½ dl äppelcidervinäger

  • Salt

  • Svartpeppar

Gör så här:

  1. Mixa alla ingredienser i en skål med dina händer.

  2. Smaka av med salt och peppar. Lyft över din coleslaw till en serveringsskål och pressa ur en del (men inte all) vätska.

  3. Servera direkt.