Mini-äppelpaj

Recept på god äppelpaj

MAT & DRYCK

Äppelpajer i miniformat.
Supergott att göra på goda höstäpplen.
Enkelt och gott.

Mini-äppelpaj

Ingredienser:

  • 200 g pajdeg

  • ½ dl turkisk yoghurt

  • 1 msk strösocker

  • ½ tsk mald kanel

  • 1 äpple

  • 3 msk hackad mandel

  • 2 msk pärlsocker

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 190 grader.

  2. Rulla ut pajdegen och stansa ut rundlar. Klä små pajformar med degen.

  3. Blanda yoghurt med strösocker och kanel.

  4. Tärna äpplet i små bitar.

  5. Lägg kanelyoghurten i botten på pajen, lägg ner äpplet och toppa med mandeln och pärlsockret.

  6. Grädda pajerna i cirka 15 minuter till fin färg.

ARTIKELN HANDLAR OM