Körsbär – saftiga röda bär med stor nytta

Foto: Colourbox
Härligt röda, nyplockad körsbär.
MAT & DRYCK

Körsbärssäsongen är kort så passa på att njuta av de saftiga röda bären, de är både goda och nyttiga.

Glöm de märkligt ljusröda körsbären i cocktailburkan. Söta, saftiga bär direkt från trädet är en helt annan sak, ljuvligt goda. Men de är inte bara goda, de är nyttiga också.

Körsbär kallas också för ”naturens egen värktablett” eftersom de innehåller fenoler, som kan hjälpa till att motverka inflammationer i kroppen.

Körsbär kan sänka blodsockernivåerna och innehåller A-vitaminer men också antocyaniner, ett rött pigment, och antioxidant, som visat sig kunna minska smärta och inflammationer. Körsbär innehåller också höga halter av melatonin som är bra för immunsystemet.

Körsbär är perfekt att baka med. Supersnygga som dekoration och goda som syltfyllning. Dränk in en mjuk chokladkaka i körsbärssaft, smaksensation.

Körsbär innehåller också höga halter av melatonin – ett ämne som kroppen behöver för att kunna somna. Så har du svårt att somna – testa att äta några körsbär före läggdags.

ARTIKELN HANDLAR OM

Odla

Hälsa