Medelhavssallad

MAT & DRYCK

Mästerkocken Gillis bjuder på en god Medelhavssallad.
Den här salladen med fetaost och oliver passar perfekt till köttbiten.
Superenkelt att laga och går att förbereda innan gästerna kommer.

Foto: Gillis Thalbäck
Sallad med fetaost och oliver

Medelhavssallad

4 portioner

Ingredienser:

  • 250 g svarta oliver utan kärnor

  • 200 g fetaost

  • 2 dl turkisk yoghurt

  • ½ dl olivolja

  • 1 st röd lök

  • 1 ask körsbärstomater

  • 1 påse ruccola

  • 2 tsk torkad oregano

  • ½ gurka

  • 1 citron

  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Blanda fetaost, oliver, skivad lök, små hackad gurka tillsammans med yoghurten.

  2. Vänd ner tomater som du delat på och ruccolan försiktigt.

  3. Smaka av med oreganon och lite citronsaft.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept