Knäckepizza med ananas

MAT & DRYCK

Knäckepizza är ett gott och lite nyttigare alternativ till vanlig pizza.
Ät till middag eller servera till drinken.
Toppa med valfria ingredienser, den här varianten har ananas och jalapeños.

Knäckepizza med ananas

Ingredienser:

  • 1 stort runt knäckebröd

  • 0,5 dl chilisås

  • 100g rökt skinka

  • 100g riven ost

  • 4 msk riven parmesanost

  • 50 g ananas

  • 1 dl crème fraiche

  • 10 skivor inlagd jalapeño

  • 1 nypa oregano

  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Slå på ugnen på 225 grader.

  2. Skär upp den rökta skinkan i mindre bitar.

  3. Ta knäckebrödet och bred på chilisås. Klicka sedan ut crème fraiche, strö över ost och riv över parmesan.

  4. Toppa pizzan med rökt skinka, annans, jalapeno och oregano. Krydda med salt och peppar efter smak.

  5. Grädda i ugnen tills osten smält och den har fått fin färg.

ARTIKELN HANDLAR OM