Hjortronsylt

Foto: Thinkstock
Hemmagjord hjortronsylt
MAT & DRYCK

Hjortron och socker - det kan inte bli enklare.

Ut och plocka skogens guld och gör en härlig sylt som du kan äta av resten av året.

Perfekt att servera till en god ost eller med vaniljglass.

Hjortronsylt

Ingredienser:

  • 1 kg hjortron

  • 6 dl socker

  • 1 krm natriumbensoat

Gör så här:

  1. Rensa bären. Varva bär med socker i en gryta och låt stå i cirka 1 timme.

  2. Hetta långsamt upp bären på svag värme under lock och låt sedan koka sakta ca 10 minuter.

  3. Ta grytan från värmen, skumma av och tillsätt natriumbensoat enligt instruktionerna på förpackningen.

  4. Häll upp i väl rengjorda burkar, ända upp till kanten. Förslut genast och förvara hjortronsylten svalt.