Eggs n’ bacon wraffle

MAT & DRYCK

En våffla som har allt.

Ägg och bacon, sallad och dressing.

Med cheddarost i våffelsmeten kommer du aldrig vilja äta en vanlig äggmacka igen.

Foto: Sofia Nahringbauer
Ägg och bacon-wraffle

Ägg och bacon-våffla

Ingredienser:

  • 1 sats våffelsmet med 1 dl riven cheddar i

  • Knaperstekt svenskt bacon

  • 1-2 stekta ägg

  • Coleslaw

  • Sallad

  • Picklade rödlök

  • Rostad lök

  • Tunt skivad saltgurka

  • Syrad senap

  • Avocado

  • Vinägrett

  • Romansallad

  • Barbecuesås

Fikets Coleslaw

4 portioner

  • Kaprismajonnäs 3dl

  • Strimlad vitkål 1/2 huvud

  • Salt och peppar efter smak

  • Worchestersås efter smak

Gör så här:

  1. Stek ägg och bacon

  2. Blanda ihop Coleslaw

  3. Grädda våfflan gyllenbrun

  4. Dela våfflan och lägg ena halvan på en tallrik.

  5. Dressa salladen med vinägrett och lägg på.

  6. Sprid ut coleslaw

  7. Lägg på ägg och bacon.

  8. Skiva upp en avocado och sprid ut på våfflan.

  9. Lägg på inlagd lök och saltgurka.

  10. Ringla på senap och barbecuesås, avsluta med lite rostad lök och finhackad gräslök.

  11. Lägg på den andra våffelhalvan.