Heta räkor med gurk- och avokadoröra

MAT & DRYCK

Mästerkocken Gillis Thalbäck bjuder på en fräsch förrätt med chili, räkor och avokado.
En perfekt förrätt innan en maffig grillmiddag.

Foto: Gillis Thalbäck
Räkceviche

Heta räkor med gurk- och avokadoröra

4 portioner

Ingredienser:

200 g färska skalade räkor

1 dl smetana

½ gurka

1 avokado

1 msk olivolja

1 kruka koriander

Marinad till räkorna:

½ dl citronsaft

1 msk olivolja

½ tsk salt

1 chili ( eller efter smak )

1 tsk flytande honung

Peppar

Gör så här:

  1. Blanda ner räkorna tillsammans med ingredienserna till marinaden och låt stå i ca 1 timme.

  2. Plocka upp räkorna. Spara marinaden och blanda ner smetana, olivolja, finskuren gurka och avokado.

  3. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.

  4. Häll upp gurk- och avokadoröran i glas eller mindre skålar och placera räkorna över röran.

  5. Toppa med färsk koriander och lite fint tärnad chili.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept