Picklade grönsaker lyfter hamburgaren

Foto: BJÖRN LINDAHL
Lök och chili - picklade grönsaker till hamburgaren.
MAT & DRYCK

Picklade grönsaker är en höjdare på hamburgaren.
Testa gärna gurka (görs på samma sätt som lök- och chilimixen) eller morot.
Morot bör dock förvällas (kokas 2–3 minuter) innan den läggs i lagen.

Picklad lök- och chilimix

Till en stor burk

1 ½ dl vatten

1 dl socker

¾ dl ättika (12 %)

1 gul lök

1 rödlök

1 grön chilifrukt

1 röd chilifrukt

Gör så här:

1. Börja med lagen. Mät upp vatten, socker och ättika i en kastrull. Låt det koka upp och ta sedan kastrullen av plattan, och låt lagen svalna till rumstemperatur.

2. Skala lökarna och skär i tunna skivor. Ansa chilifrukterna, ta bort kärnorna och skär också chilifrukterna i tunna skivor.

3. Ta fram en stor burk med lock. Varva lök och chili, lager på lager, tills burken är full. Tryck gärna ner löken efter hand så att det blir riktigt packat. Slå på lagen så att det täcker allt i burken. Sätt på locket och ställ in burken i kylen. Låt stå och dra, minst 3 timmar, men ännu hellre över natt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept