Enkelt på grillen - chicken sweet chili

Foto: BJÖRN LINDAHL
Enkelt att grilla: Chicken sweet chili
MAT & DRYCK

Att grilla kyckling är lätt som en plätt - och så sött och gott.
Kycklinglårfilé är en perfekt bit att grilla, men bröstfilén kan också vara ett bra alternativ.
Se bara upp så att den inte grillas för länge, då blir den torr.

Chicken sweet chili

10–12 bufféportioner

1 kg kycklinglårfilé

1 ½ dl thai sweet chili

1 dl rapsolja

Grovmalen svartpeppar

Salt

Gör så här:

1. Vispa ihop sweet chilisås och rapsolja till en jämn och fin marinad.

2. Lägg kycklingbitarna i en plastpåse och knyt igen. Mojsa runt så att marinaden fördelar sig över köttet. Lägg påsen i kylen en timme.

3. Grilla kycklingfiléerna hastig över öppen glöd runt om så att de får vacker färg. Salta och peppra.

4. Stapla sedan upp dem i en hög och grilla indirekt, alltså vid sidan av öppen glöd, under lock, i cirka 12–13 minuter.

5. Låt svalna något före servering.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept