Gubbröra är alltid rätt
Gubbröra är alltid rätt. Gott på knäckebröd, potatis eller som tillbehör. Passar till både frukost, lunch och middag.
Gubbröra på matjes
3 matjesfiléer
1 rödlök
1 msk kapris
1 dl majonnäs
3 msk crème fraiche
svartpeppar
salt
Gör så här:
Börja med att hårdkoka de båda äggen.
Skär sillen i tärningar. Skala och hacka rödlöken. Hacka kaprisen, dillen och gräslöken. Nu har nog ägggen svalnat – skala och hacka dem också.
Blanda ingredienserna i en skål, smaka av med salt och peppar.
Gubbröra på ansjovis
Du kan hoppa över de råa äggulorna och i stället röra i 1 deciliter gräddfil.
3 + 2 ägg
10 ansjovisfiléer
1 rödlök
1 dl hackad dill
0,5 dl hackad gräslök
0,5 dl hackad persilja
3 msk smörgåskaviar (typ Kalles)
Börja med att hårdkoka tre av äggen.
Hacka ansjovisen, löken, det kryddgröna och de kokta äggen.
Rör ihop med gulorna från de 2 resterande äggen och kaviaren.