Gubbröra är alltid rätt

Foto: Björn Lindahl
Gubbröra på potatishalvor.
MAT & DRYCK

Gubbröra är alltid rätt. Gott på knäckebröd, potatis eller som tillbehör. Passar till både frukost, lunch och middag.

Gubbröra på matjes

3 matjesfiléer

1 rödlök

1 msk kapris

1 dl majonnäs

3 msk crème fraiche

svartpeppar

salt

Gör så här:

  1. Börja med att hårdkoka de båda äggen.

  2. Skär sillen i tärningar. Skala och hacka rödlöken. Hacka kaprisen, dillen och gräslöken. Nu har nog ägggen svalnat – skala och hacka dem också.

  3. Blanda ingredienserna i en skål, smaka av med salt och peppar.

Gubbröra på ansjovis

Du kan hoppa över de råa äggulorna och i stället röra i 1 deciliter gräddfil.

3 + 2 ägg

10 ansjovisfiléer

1 rödlök

1 dl hackad dill

0,5 dl hackad gräslök

0,5 dl hackad persilja

3 msk smörgåskaviar (typ Kalles)

  1. Börja med att hårdkoka tre av äggen.

  2. Hacka ansjovisen, löken, det kryddgröna och de kokta äggen.

  3. Rör ihop med gulorna från de 2 resterande äggen och kaviaren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept