Vit chokladmousse med lime och mangosås

Foto: Per Björn
Perfekt avslutning på nyårsmenyn: Vit chokladmousse med lime och mangosås
MAT & DRYCK

Chockladmousse är en enkel, men perfekt avslutning på den goda middagen. Allt kan förberedas och och läggas upp på assietter och förvaras i kylen.

Vit chokladmousse med lime och mangosås

4 portioner

Tillagningstid: 15 minuter.

Du behöver:

100 g vit blockchoklad

3 dl vispgrädde

1 förpackning fryst mango, tinad, 250 g

3–4 msk florsocker

1 dl vatten eller mousserande vin

1/2 granatäpple till dekoration

Gör så här:

  1. Hacka blockchokladen. Lägg hacket i en skål.

  2. Hetta upp grädden och häll den över chokladen och rör tills den smälter. Låt svalna lite innan du ställer in den i kylen.

  3. När smeten är kall vispas den till en fluffig mousse med elvisp.

  4. Mixa den tinade mangon med florsocker efter smak. Späd med vatten eller mousserande vin.

  5. Ringla lite mangosås på assietter. Lägg en klick mousse i mitten och garnera med granatäppelkärnor.

Nyårsmenyn

Recept och styling: Liselott Forslin.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept