Vaniljsås

Foto: Thinkstock
Vaniljsås
MAT & DRYCK

Det är inte mycket som slår en hemgjord vaniljsås.
Fantastiskt gott till en smulpaj eller nygjord tarte tatin.
Här är bästa receptet på hemgjord vaniljsås.

Vaniljsås

Ingredienser:

  • 1 vaniljstång

  • 2 dl vispgrädde

  • 2 dl mjölk

  • 1 dl strösocker

  • 4 st äggulor

Gör så här:

  1. Häll mjölken och grädden i en kastrull.

  2. Snitta vaniljstången och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken. Lägg hela i vaniljstången.

  3. Koka upp och låt koka ett par minuter. Ta upp vaniljstången och låt svalna.

  4. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till.

  5. Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölk. Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, under vispning tills den tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig.

  6. Kyl vaniljsåsen.

ARTIKELN HANDLAR OM