Ciderbräserad savoykål med dragon

Foto: Lennart Weibull
Savoykål med cider och dragon.
MAT & DRYCK

Härliga smaker när kocken Tina Nordström bjuder på ciderbräserad savoykål.

Ciderbräserad savoykål med dragon

4 portioner

½ savojkål

2 vitlöksklyftor

5 dl torr cider eller äppeljuice

1 lagerblad

3 dl vispgrädde

1 schalottenlök

1 kruka färsk dragon

Olivolja till stekning

Gör så här:

  1. Plocka bort alla kålblad som ser fula ut. Skala och krossa vitlöksklyftorna med ett knivblad.

  2. Stek kålen med snittytan nedåt i en stekpanna med olivolja. Det ska fräsa ordentligt. Vänd på kålen och bryn den i ytterligare några minuter.

  3. Tillsätt vitlök, cider (eller juice) och lagerblad och bräsera (steka/koka under lock) kålen i cirka 20 minuter under lock.

  4. Ta av locket och koka ner vätskan. Häll i grädden och låt även den koka in.

  5. Skala och finhacka löken och plocka dragonbladen. Lägg ner lök och dragon i stekpannan och ös kålen med gräddcidern.

Recept från ”Tinas kök” av Tina Nordström, Bonnier fakta.

ARTIKELN HANDLAR OM