Hemgjord glass med djungelvrål

MAT & DRYCK

Glass och saltlakrits i en perfekt kombination.
Testa att göra egen glass med smak av djungelvrål.
Den ultimata efterrätten med bara tre ingredienser.

Så fixar du godaste glassen 00:38

Djungelvrålsglass

Ingredienser:

  • 5 dl grädde

  • 1 påse djungelvrål (80 g)

  • 1 burk kondenserad mjölk (inte kola)

Gör så här:

  1. Värm grädden, den får inte koka.

  2. Tillsätt djungelvrål och rör tills de smält, det kan dröja en liten stund.

  3. När allt smält – ställ kallt i minst 6 timmar.

  4. Vispa sedan upp lakritsgrädden.

  5. Tillsätt kondenserad mjölk och rör om försiktigt tills allt är blandat.

  6. Blanda i små bitar av djungelvrål efter smak.

  7. Ställ i frysen ett par timmar.

ARTIKELN HANDLAR OM