Pannbiff med lök

MAT & DRYCK

Pannbiff med lök - riktig husmanskost.
Älskat av hela familjen.
Servera pannbiffen med pressad potatis och saltgurka.

Pannbiff med lök

Ingredienser:

  • 400 g nötfärs

  • 1 ägg

  • 0,5 dl grädde

  • 0,5 dl mjölk

  • 2 msk ströbröd

  • salt och peppar

  • 3 gula lökar

  • 40 g smör

  • En nypa socker

Till servering:

  • Potatis

  • Saltgurka

Gör så här:

  1. Skala och skiva löken och bryn den långsamt i smör på medelhög värme i en stekpanna. Rör om ofta och stek tills löken fått gyllene färg. Krydda med en nypa socker. Håll löken varm.

  2. Blanda grädde och mjölk. Vispa upp ägget i gräddmjölken och tillsätt ströbrödet. Låt svälla i minst 10-15 minuter. Blanda färsen väl med det blötlagda ströbrödet så att du får en fast smet. Krydda med salt och nymalen peppar.

  3. Forma runda, centimetertjocka biffar och stek i smör på medelhög värme. Servera med den stekta löken, pressad potatis och saltgurka.

ARTIKELN HANDLAR OM