Varma chips med tryffeldipp

MAT & DRYCK

Varma chips är ett gott och snabbt tilltugg att bjuda på medan du förbereder påskmiddagen. Matkreatören Jessica Frej tycker att det är världens bästa chipsupplevelse.

Foto: Johanna Åkerberg Kassel
Krämig tryffeldipp serveras med varma chips.

Varma chips med tryffeldipp

Ur Jessica Frejs bok ”Fest på 30 min”

Ingredienser

2 dl crème fraiche

1/2 tsk tryffelolja, välj en med högre pris, de är godast

1/2 krm salt

1 krm nymalen svartpeppar

1 påse saltade lantchips

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda ihop ingredienserna till dippen i en snygg skål.

3. Lägg chipsen i en ugnssäker form eller skål. Värm chipsen 1–3 minuter. Det går väldigt fort så ha koll. Servera direkt.

Tips:

Vill du lyxa till dippen ytterligare är det gott att tillsätta en halv deciliter riven parmesan och mixa med en stavmixer tills det blir slätt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Påskmat

Recept