Inlagd sill

Foto: Carolina Byrmo
Inlagd sill
MAT & DRYCK

Planera i god tid. Själva inläggningen tar bara 10 minuter, men behöver ett dygn att dra. Sillen kan också använd till senapssill eller rödlökssill.

Inlagd sill

6–8 personer bufféportioner

Tid: ca 10 minuter + 1 dygn att dra

1 burk urvattnad inläggningssill (420 g)

1 rödlök

Lag:

1 dl ättiksprit (12 %)

2 dl strösocker

3 dl vatten

5 hela kryddnejlikor

5 kryddpepparkorn

1 lagerblad

Gör så här:

  1. Koka upp ingredienserna till lagen och låt koka ca 5 min. Låt lagen kallna. Låt sillen rinna av. Skär den i bitar. Skala och skiva löken.

  2. Varva sill och lök och häll på lagen. Låt stå i kylen ca 1 dygn.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept