Klassisk toast skagen

Foto: Lotte Fernvall
Toast skagen - extra god med en tesked konjak.
MAT & DRYCK

Njut av en klassisk toast skagen med räkor, majonnäs, lite lök och dill.

Toast skagen

4 portioner

500 g färska eller frysta räkor

1 dl majonnäs

1 dl gräddfil

1 tsk konjak (ev)

salt och vitpeppar

4 skivor vitt bröd

smör till stekning

2 msk hackad dill + några kvistar till garnering

50 g löjrom

4 citronklyftor

Gör så här:

  1. Skala räkorna och låt dem eventuellt torka på hushållspapper. Blanda dem med majonnäsen och gräddfilen i en skål. Tillsätt ev konjak och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.

  2. Rosta eller stek brödskivorna i smör.

  3. Blanda ner den hackade dillen i räkröran strax före serveringen så att den behåller sin spänst.

  4. Lägg röran på brödskivorna och toppa med en klick löjrom.

  5. Garnera med en citronklyfta och en dillkvist.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Förrätt