Potatistortilla

Foto: Lennart Weibull
Tortillan ska vara gyllenbrun.
MAT & DRYCK

Sju ägg ska ner Tina Nordströms tortilla. Stek och se till att att den blir gyllenbrun och frasig.

Potatistortilla

6 portioner

700 g fast potatis

1 och 1/2 dl olivolja

1 gul lök, i tunna skivor

1 tsk salt och svartpeppar ur kvarn

7 ägg

Gör så här:

  1. Skala potatisen och skär den i 1⁄2 cm tjocka skivor.

  2. Värm olivoljan i en stor stekpanna. Lägg i potatis och lök och sautera dem i 10–15 minuter. Salta och peppra. Ställ åt sidan och låt svalna.

  3. Knäck äggen i en skål, tillsätt potatis och lök och vänd runt så att allt blandas väl. Häll ner blandningen i en het stekpanna och stek i 10–15 minuter på medelvärme. Smeten ska sätta sig ute i kanten men fortfarande vara lite lös och krämig i mitten.

  4. Täck tortillan med ett platt lock och vänd pannan upp och ner så att tortillan hamnar på locket. Låt den sedan glida ner i stekpannan med den stekta sidan uppåt. Stek den andra sidan i ett par minuter, till den är gyllenbrun och frasig.

Recept ur ”Tinas kök” av Tina Nordström, Bonnier Fakta.

ARTIKELN HANDLAR OM