McDonalds börjar med hemkörning i Sverige

Bli först med att rösta!

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Hamburgerkedjan McDonalds satsar på hemkörning i Sverige. Under torsdagen börjar flera restauranger att köra ut mat till sina kunder.

McDonalds har testat hemkörning i flera europeiska länder. Nu är det Sveriges tur, det skriver Nöjesguiden.

Från och med torsdagen den 3 maj har tjänsten McDelivery premiär i Stockholm. Kunder kan via Uber Eats beställa hemkörning från sex McDonalds-restauranger på Vasagatan, Kungsgatan 4, S:t Eriksgatan, Folkkungagatan, Globen och Solnavägen.

Planen är att erbjuda tjänsten hos fler restauranger framöver. Och redan den 17 maj utökas hemkörningen till att innefatta ytterligare nio restauranger i Stockholm.

– Vi är övertygade om att gästerna kommer att uppskatta möjligheten att få maten levererad och vi står beredda att erbjuda den här möjligheten i fler städer runt om i Sverige, säger Henrik Nerell, presschef på McDonalds Sverige till Nöjesguiden.

Tjänsten Uber Eats har kritiserats för att ha dåliga villkor för buden. När Breakit granskade mattjänsten visade det sig att cykelbuden tjänade 39 kronor i timmen. Efter granskningen höjdes dock lönerna och enligt bolagets egna siffror från sommaren 2017 ska buden tjäna 110 kronor i timmen – under rusningstid, skriver Breakit .

ARTIKELN HANDLAR OM

McDonalds

Uber Eats

Uber