Grönkålssallad

Foto: PER BJÖRN
Grönkålssallad
MAT & DRYCK

Grönkål är ett klassiskt tillbehör till julmat, men grönkålen passar även i en frisk sallad med äpple och rostad mandel.

Grönkålssallad med äpple och rostad mandel

8 bufféportioner

400 g grönkål

50 g mandel

1 syrligt äpple

½ rödlök

Dressing:

3 msk rapsolja

1 msk koncentrerad äppeljuice

1 msk äppelcidervinäger

1 tsk dijonsenap

salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Repa grönkålen och koka den i saltat vatten i 2 minuter.

  2. Häll av i durkslag och skölj i iskallt vatten. Krama med händerna ur vattnet ur bladen.

  3. Hacka mandeln mycket grovt. Hetta upp en stekpanna och rosta mandeln under omrörning tills den får fin färg.

  4. Skär äpplet i tunna skivor, gärna med mandolin. Skala och skär löken i tunna båtar.

  5. Vispa ihop dressingen och smaka av med salt och peppar.

  6. Blanda grönkål, äpple, lök och dressing i en skål. Sprid ut salladen på ett stort fat, strö över mandel och servera.

ARTIKELN HANDLAR OM