Kakbonanza på bakkungarnas nya café

1 av 3 | Foto: MAGNUS SANDBERG
MAT & DRYCK

Bullar, tårtor, cheesecakes och donuts.
Snart kan du frossa i Roy Fares och Mattias Ljungbergs oemotståndliga bakverk.
På fredag öppnar MR Cake - stjärnkonditorernas första gemensamma konditori.

Sugen på att frossa i cheesecakes, donuts, tårtor och ett hav av bullar? Då är det Roy Fares och Mattias Ljungbergs nya café du ska besöka.

Stjärnkonditorerna lärde känna varandra när Roy jobbade hos Mattias på Tössebageriet i Stockholm. Sedan dess har de hållit kontakten och nu har de varit vänner i tretton år. Roy har alltid har drömt om att starta eget och föreslog att de skulle göra något tillsammans.

– Mattias sa: ja vi kör! Berättar Roy Fares.

Allt från donuts till toscabitar

Förberedelserna har pågått i över ett års tid. Nu har det gamla parkeringsgaraget på Rådmansgatan 12 äntligen förvandlats till deras första gemensamma konditori - Mr Cake.

– Det står för våra initialer M och R, två misters som ska göra cake, skrattar Roy Fares.

De bakar efter devisen more is more. Roy älskar amerikanska bakverk och Mattias svenska godsaker. Mycket av inspirationen har de hämtat från Roys tidigare böcker. På Mr Cake kommer det att finnas alltifrån donuts och cheesecakes till hallongrottor och toscabitar. För den som inte är fikasugen kommer det även finnas matigare alternativ till frukost, brunch eller lunch.

– Vi kommer att satsa på lite hälsosammare mat - en motpol till det söta. Det är så både Roy och jag gillar att leva och äta. Vi tycker om godsaker men har fått lära oss att balansera det med nyttigare alternativ resten av tiden, säger Mattias Ljungberg.

Vill göra hantverket rättvisa

Roy och Mattias har strävat efter att skapa en varm och inbjudande känsla där alla ska känna sig välkomna. De vill göra hantverket bakom bakverken rättvisa och gästerna kan se in i bageriet och se hur allt blir till.

– Det är väldigt härligt som kund att kunna få se hantverket och se hur det går till. Och så klart känna doften som väller ut när ugnarna är igång, säger Roy och Mattias.

Förhoppningen är att i framtiden öppna fler MR Cake över hela landet.

Baka Roy Fares underbara cheesecake

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Tiramisucake
ARTIKELN HANDLAR OM

Roy Fares

Brunch