Mini-tacopajer

MAT & DRYCK

Den älskade svenska rätten tacopaj - men i miniformat.
Enkelt och supergott.
Perfekt till fredagsmyset.

Mini-tacopajer

Ingredienser:

  • 200 g pajdeg

  • 200 g köttfärs

  • ½ påse tacokrydda

  • ½ dl vatten

  • 1 dl tacosås

  • 50 g ost

  • olivolja

  • 3 msk turkisk yoghurt

  • 1 msk finhackad rosmarin

  • salt och svartpeppar

  • 9 formar som rymmer ca 1/2 dl

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 190 grader.

  2. Värm en stekpanna till hög temperatur. Bryn köttfärsen i olivolja tills den fått fin färg. Häll i kryddan och rör om. Tillsätt vattnet och låt koka ihop. Låt köttfärsen svalna något.

  3. Rulla ut pajdegen och stansa ut 9 rundlar som passar dina portionsformar. Lägg ner rundlarna i formarna. Lägg i köttfärsen, toppa med tacosåsen och riv över osten.

  4. Ugnsbaka ca 15 minuter.

  5. Blanda ihop ingredienserna till rosmarinyoghurten.

  6. Toppa pajerna med yoghurtsåsen.