Glutenfria ljuvliga kokosdrömmar

Foto: Björn Lindahl
Mumsiga mandelkakor och supergoda kokosdrömmar - alla glutenfria!
MAT & DRYCK

Bjud på glutenfria kokosdrömmar i jul. När kokos möter nötter och kanel, kardemumma och nejlikan i pepparkakskryddorna kan det inte bli annat än supergott.

Ljuvliga kokosdrömmar

20–24 stycken

50 gr smör

2 ägg

1 1/2 dl strösocker

25 g hasselnötter

25 g valnötskärnor

4 dl kokosflingor

1 tsk pepparkakskryddor

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna något.

Vispa ägg och socker poröst, gärna med elvisp. Rör i det i smälta smöret.

Grovhacka hasselnötter och valnötskärnor. Blanda nötter, kokosflingor och pepparkakskryddorna med äggvispet. Rör till en jämn smet.

Klicka ut smeten i toppar på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att inte göra för stora kakor, då blir de lätt lite stabbiga och degiga i mitten. Grädda kakorna i ugnen, 175 grader i cirka 12 minuter. Håll koll så inte kakorna bränns.

God jul med glutenfritt 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM