Somrig potatissallad

MAT & DRYCK

Färskpotatis är ett måste på midsommar.
Den här potatissalladen är perfekt att laga om du vill bjuda på veganskt.
Recept av Mattias Kristiansson, chefredaktör för Vegomagasinet.

Foto: Mattias Kristiansson
Vegansk somrig potatissallad

– Här har vi blandat allt vi älskar med sommaren: Färskpotatis, gräslök, citron, äpple, tångkaviar, säger Mattias Kristiansson.

Somrig potatissallad

6 portioner

Ingredienser:

  • 1 kg färskpotatis

  • 1 grönt äpple, finhackad

  • 1 rödlök, finhackad

  • 2 dl majonnäs, t ex äggfri

  • 2 dl naturell yoghurt, t ex sojayoghurt

  • saft från 1 citron

  • 2 msk röd tångkaviar

  • 2 msk svart tångkaviar

  • 1 dl finhackad dill

  • ½ dl finhackad gräslök

Garnering

  • finhackad rödlök

  • finhackad dill

  • finhackad gräslök

  • röd tångkaviar

  • svart tångkaviar

Gör så här:

  1. Skrubba potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten.

  2. Skölj i kallt vatten och skär sedan i små tärningar.

  3. Blanda potatis, äpple och rödlök i en bunke.

  4. Blanda ihop majonnäs, yoghurt, citronsaft, röd tångkaviar, svart tångkaviar,

  5. dill och gräslök. Vänd ner i potatisblandningen och häll över i en fin skål.

  6. Dekorera med tångkaviar, finhackad rödlök, dill och gräslök.