Våfflor med klassisk skagenröra

MAT & DRYCK

Toppa våfflorna med klassisk skagenröra så får du en god och mer mättande måltid.
Svenska smaker med räkor, dill och citron.
En perfekt matvåffla oavsett årstid.

Våffla med skagenröra

4 portioner

Våffelsmet:

3 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 dl mjölk

100 g margarin

½ tsk salt

Skagenröra:

500 g skalade räkor

4 msk hackad dill

½ dl majonnäs

1 dl crème fraiche

1 tsk pressad citron

2 msk finhackad rödlök

1 burk ishavsrom

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

Gör så här:

1. Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken och det smälta smöret.

2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med smör innan du gräddar första våfflan.

3. Häll på ¾–1 dl smet så att smeten täcker nästan hela laggen. Grädda våfflorna guldbruna. Det brukar ta 1–2 minuter. Vispa smeten mellan varje våffla eftersom mjölet sjunker till botten.

4. Skagenröran: Spara lite av ingredienserna till garnering. Blanda räkor med dill, majonnäs, crème fraiche, citron, lök och rom. Smaka av med salt och peppar. Toppa våfflorna med skagenröra.

ARTIKELN HANDLAR OM