Pizza med chèvre och rödbetor

MAT & DRYCK

En pizza bianco, utan tomatsås, med chèvre, rödbetor och balsamicoreduktion.

Genom att pensla degen med olivolja bränns inte botten och du får ett bättre resultat.

Foto: Elvira Pihl
Pizza med betor och chèvre

Beetroot chèvre

Ingredienser:

Anpassa mängden efter antal och storlek på pizza

  • Olivolja

  • Chèvre

  • Fior-di-Latte Mozzarella

  • Rödbetor

  • Parmesan

  • Balsamicoreduktion

  • Rotfruktschips eller egenfriterade palsternackor

  • Oxalis (valfritt)

  • Basilika

Gör så här:

  1. Kavla ut pizzadegen och pensla med olivolja.

  2. Fördela chevre och mozzarella på pizzan.

  3. Hyvla rödbetan tunt och lägg på pizzan.

  4. Grädda pizzan på hög värme tills den fått fin färg.

  5. Garnera med hyvlad parmesan, chips, balsamico.

  6. Toppa med oxalis och basilika.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept