Vegetarisk lasagne med chèvre och spenat

MAT & DRYCK

Lasagne med chèvre och spenat är en välgörande och god rätt som är perfekt till måndagens middag. Servera gärna med en härlig grönsallad, rostade pinjenötter och lite extra riven ost.

Foto: Thinkstock
Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne med chèvre och spenat

Ingredienser:

  • 10-12 st lasagneplattor

  • 3 st vitlöksklyftor

  • 1 st gul lök

  • 400 g krossade tomater

  • 2 msk tomatpuré

  • 1 tsk honung

  • torkade kryddor, t.ex. oregano, timjan, rosmarin

  • 500 g fryst spenat

  • 3 msk smör

  • 3 msk mjöl

  • 5 dl mjölk

  • 200 g chèvre

  • salt

  • grovmalen svartpeppar

  • riven ost t.ex. parmesan

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225 grader.

  2. Finhacka lök och vitlök. Fräs det i lite olja i en kastrull. Häll över krossade tomater och tillsätt tomatpuré och kryddor.

  3. Rör i spenaten och låt allt puttra medan du förbereder bechamelsåsen. Smaka av med salt och peppar.

  4. Smält smöret i en annan kastrull och vispa ned mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget och låt koka upp. Låt sjuda under omrörning på svag värme i cirka 5 minuter tills såsen tjocknat. Smula ned getosten och ställ åt sidan.

  5. Smörj en ugnssäker form. Häll lite tomatsås i botten och varva sedan med lasagneplattor, tomatsås, ostsås. Avsluta med ostsås och toppa med riven ost.

  6. Ställ formen i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills den fått fin färg.

ARTIKELN HANDLAR OM