Toppa burgaren med coleslaw

Foto: BJÖRN LINDAHL
Ingen hamburgare utan coleslaw!
MAT & DRYCK

Coleslaw är ett fantastiskt gott tillbehör till grillade hamburgare, men det är också utmärkt som topping på själva burgaren, inte minst ihop med knaperstekt bacon eller sidfläsk.
Se bara till att coleslawen inte ligger i direkt anslutning till brödet (som då lätt blir kladdigt).

Coleslaw

4–8 personer

Ingredienser:

En bit vitkål, cirka 400 g

1 stor morot

1 rödlök

1 ½ dl crème fraiche

Knappt ½ dl majonnäs

1 tsk örtsalt

2 krm grovmalen svartpeppar

Eventuellt 1 tsk selleripulver

Gör så här:

1. Strimla vitkålen tunt. Skala moroten och riv den i rivjärn. Skala rödlöken och skär den i riktigt tunna skivor.

2. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, örtsalt och svartpeppar. Krydda upp med lite selleripulver om så önskas.

3. Blanda ner vitkålen, den rivna moroten och rödlöksskivorna i dressingen. Ställ svalt minst en timme (gärna över natt), rör om och smaka eventuellt av med mer örtsalt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept