Fina fisken i tacobröd

MAT & DRYCK

Grilldags!
Här är ett hett recept för forell - fish tacos - som också platsar i tacobrödet.

Grillade forelltacos

2 personer

1 liten rödlök, skivad

1 röd jalapeñochili, skivad

2 msk rödvinsvinäger

0,5 tsk salt

2 hela foreller, rensade och sköljda, cirka 375–400 g styck

2 msk olivolja

1 tsk torkad oregano

1 tsk spiskumminfrön

1 tsk paprikapulver

0,5 tsk salt

0,5 tsk svartpeppar

6 mjuka tacos eller små tortillabröd

Fyllning:

1 mogen avokado, tärnad

saften från 1/2 lime

2 msk gräddfil

55 g saltad ricottaost, riven

1 litet knippe färsk koriander, finhackad

limeklyftor, till servering

Gör så här:

1. Lägg lök, chili, vinäger och salt i en liten skål. Blanda med en sked och låt dra en liten stund.

2. Skåra forellerna på båda sidorna så går tilllagningen snabbare.

3. Blanda olja, oregano, spiskumminfrön, paprikapulver, salt och peppar i en icke-metallisk skål med låga kanter som forellerna ryms i.

4. Lägg i forellerna och vänd dem några gånger så att de täcks helt.

5. Förbered fyllningen genom att lägga avokadobitarna i en liten skål. Pressa över limesaften och ställ åt sidan.

6. Förbered grillen för tilllagning över direkt värme och hetta upp den till medelhög värme.

7. Lägg forellerna på grillen och grilla i 5 minuter på båda sidorna eller tills köttet börjar lossa från benet. Fisken ska vara ogenomskinlig och flaga sig när du petar på den med en gaffel.

8. Låt forellerna svalna en aning och lossa sedan köttet från benet.

9. Värm bröden i ett par sekunder på varje sida. Fördela dem mellan två tallrikar och toppa med forellerna, gräddfil, avokado, saltad ricottaost och lökblandningen. Strö över koriander och servera med limeklyftor.

Recept: Lincoln Jefferson. Foto: Mike Cooper

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept