Rosta potatis till hamburgaren

Foto: BJÖRN LINDAHL
Superenkelt och jättegott: rostad potatis.
MAT & DRYCK

Detta superenkla och goda tillbehör till hamburgaren kan om möjligt bli ännu lite läckrare – smula lite fetaost över den färdigrostade potatisen.

Rostad potatis

6–7 personer

1 kg (helst) färskpotatis

1 dl olivolja

½ tsk örtsalt

Flingsalt

Några kvistar färsk dragon

Gör så här:

1. Tvätta potatisarna och låt dem torka. Lägg dem i en stor bunke och häll på olivolja och örtsalt. Blanda runt ordentligt.

2. Häll ut potatisarna, inklusive all olja och några kvistar färsk dragon, i en långpanna. Rosta i ugnen, 225 grader (200 grader i varmluftsugn) i cirka 20 minuter, tills potatisarna har blivit gyllene. Strö över lite flingsalt och servera genast.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept