Hallon och apelsinsviss

MAT & DRYCK

Krämig och frisk dessert med glass, hallon och apelsin är perfekt att bjuda på och enkel att laga.

Foto: Johanna Åkerberg Kassel
Söt, frisk och len marängsviss med hallon och apelsin.

Marängsviss med hallon och apelsin

Ur Jessica Frejs bok ”Middag på 30 min”

Ingredienser

3 apelsiner

6 dl hallon

4 msk strösocker

1 msk vatten

1/2 liter vaniljglass

3 dl vispgrädde

10–15 maränger

Gör så här:

1. Skala och filea apelsinerna

2. Lägg hallonen i en kastrull med socker och vatten, låt det koka upp och dra av från värmen.

3. Ta fram glassen ur frysen. Vispa grädden fluffig. Krossa marängerna grovt med fingrarna.

4. Lägg glassen i kulor i en skål, toppa med grädden, de korssade marängerna, hallonsåsen och apelsinerna. Servera direkt.

Tips:

Du kan förbereda desserten genom att filea apelsiner och göra hallonsåsen och förvara i kylskåp, då har du det klart när desserten ska ätas.

ARTIKELN HANDLAR OM