Grilla paprika med halloumi

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
Grillat och klart: paprika och halloumi.
MAT & DRYCK

Att grilla paprika med halloumi är inte särskilt svårt - testa!
Ringla sen över chipotlevinägrett och servera direkt med limehalvor.

Grillade paprikor med halloumi och chipotlevinägrett

4 portioner

1 kg paprikor, gärna olika sorter och färger (cirka 5 stycken)

1 rödlök

1 röd chili

1 limefrukt

200 g halloumi

70 g ruccola

Chipotlevinägrett:

1 dl olivolja

2 msk vitvinsvinäger

2 tsk chipotlepulver alternativt

2 tsk rökt paprikapulver

½ dl pressad lime

1 tsk finrivet limeskal

1 msk strösocker ½ tsk salt

Gör så här:

1. Grilla paprikorna hela i cirka 10 minuter.

2. Skala och dela rödlöken. Dela limen i två halvor. Grilla lök, chili och lime tills de mjuknat.

3. Skär halloumin i skivor och grilla tills båda sidor fått fin yta, cirka 2 minuter.

4. Ta bort kärnhus och strimla paprikorna. Skär löken i klyftor och strimla chili och halloumi.

5. Lägg ruccola på ett serveringsfat och fördela paprika, halloumi, chili och lök ovanpå.

6. Blanda alla ingredienser till vinägretten med stavmixer eller i matberedare. Ringla över vinägrette och servera direkt med limehalvorna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept