Köttfärssås med skinka och korv

Foto: Joel Wåreus
En ny variant av klassikern köttfärssås.
MAT & DRYCK

Ett perfekt sätt att ta tillvara på skink- och korvresterna från julbordet och dessutom få en ny variant av vardagsklassikern köttfärssås.

Köttfärssås med skinka och korv

4 portioner

200 g nöt- eller blandfärs

2 msk rapsolja

2 gula lökar

1 bit rotselleri, cirka 100 g

Cirka 100 g julskinka

Cirka 100 g rökt korv eller julkorv

1 burk (300-400 g) krossade tomater

2 msk tomatpuré

2 msk koncentrerad fond

1 dl rött vin eller vatten

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 tsk torkad timjan

2 tsk torkad oregano

Till servering:

Pasta av valfri variant Hyvlad parmesan Rivna morötter

Gör så här:

  1. Stek färsen i olja och lägg över den på en tallrik. Skala och finhacka lök och rotselleri, fräs dem i olja i stekpannan.

  2. Strimla skinka och korv på den grova sidan av ett rivjärn eller hacka dem fint och rör ned dem i pannan. Tillsätt köttfärsen och de övriga ingredienserna. Låt småputtra under lock i 20–30 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Julmat

Jul