Melon- och jordgubbssallad med tahinidressing

MAT & DRYCK

Pröva att göra en efterrättssallad - det är både fräscht och gott.

Variera salladen och använd dina favoritfrukter eller bär.

Tahinidressingen ger salladen en extra kick.

Foto: Felipe Morales
Efterrättssallad med tahinidressing

Melon- och jordgubbssallad med tahinidressing

4 personer

Ingredienser:

  • 500 gram jordgubbar

  • 1 melon (t.ex. cantaloupe)

  • 2 msk tahini

  • 2 msk lönnsirap

  • 1 krm vaniljpulver

  • skalet och saften från en citron

  • färsk mynta

  • ev vatten

Gör så här:

  1. Blanda tahini, lönnsirap, citronsaft och vaniljpulver till en dressing. Späd eventuellt med lite vatten om dressingen blir för tjock, den ska ha en kolasås-liknande konsistens.

  2. Skär jordgubbarna och melonen i bitar och lägg på ett fat. Garnera med mynta, lite rivet citronskal och ringla över dressingen.

ARTIKELN HANDLAR OM