Siri Barjes citrusdessert med vanilj

MAT & DRYCK

Innan sommaren kommer med alla bär kan man passa på att äta citrusfrukter.
Siri Barje har gjort den här desserten med mandarin som är fin och saftig just nu.
– Servera allt på ett stort fat och ge varje gäst en sked eller gaffel och ät från samma fat - roligare, trevligare och självklart, mindre disk!

Foto: Robin Lorentz Allard
Citrusdessert med vanilj

Mandarin, vaniljyoghurt, rostade nötter och mynta

För fyra personer

Ingredienser:

6-8 mandariner

2 dl fet yoghurt

1 vaniljstång

1 kruka mynta

1 dl blandade rostade nötter

2 msk rostade kokosflingor

Ätbara blommor som penseer

Gör så här:

  • Dela vaniljstången, skrapa ur kärnorna och blanda med yoghurten. Ställ i kylen.

  • Skala mandarinerna och skiva dem. Lägg upp dem på ett stort fat.

  • Lägg en klick vaniljyoghurt på varje mandarinskiva.

  • Strö över nötter, kokos och myntablad. 

  • Toppa med blommor och lite torkad smulade rosor om du vill!

Siri tipsar!

– Dryckestips: Kaffe och mer vin om ni ska ut och dansa.

ARTIKELN HANDLAR OM