Chokladsnitt

Foto: Johnér
Klassiska småkakor, chokladsnitt
MAT & DRYCK

Chokladsnitt - precis som hemma hos mormor.
Gör egna smarriga kakor med pärlsocker.
Passar perfekt till kaffet.

Chokladsnitt

Ingredienser:

  • 5 dl vetemjöl

  • 2 dl strösocker

  • 4 msk kakao

  • 1 msk vaniljsocker

  • 1 stort ägg

  • 200 g smör

Pensling:

  • 1 uppvispat ägg

  • pärlsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Blanda mjöl, socker, kakao och vanilj i en skål.

  3. Tillsätt ägget och rumsvarmt smör.

  4. Arbeta degen smidig. Rulla ut till 5 längder (för 60 st), lika långa som plåten. Platta till dem lite. Pensla och strö på pärlsocker.

  5. Grädda i 10–12 minuter.

  6. Skär i bitar lite på snedden medan de fortfarande är varma.

ARTIKELN HANDLAR OM