Sallad med rostad pumpa och fetaost

Foto: Johnér Images / Simon Bajada
Pumpasallad
MAT & DRYCK

Testa att rosta pumpa i ugnen och blanda ner i en god sallad.
Servera med fetaost och nötter.
Passar bra som en egen rätt eller tillsammans med grillad kyckling.

Sallad med rostad pumpa och fetaost

Ingredienser:

  • 1 butternutpumpa, eller någon annan pumpa du gillar

  • 2 små röda lökar

  • 1 paket fetaost

  • 1 påse ruccola

  • 1 dl nötter, t.ex. pecan eller valnöt

  • 3 msk ras-el-hanout (nordafrikansk kryddblandning)

  • 1/2–1 dl olivolja (till dressing + till pumpan)

  • 2 msk citron

  • 1 msk honung

  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Skala och kärna ur pumpan och skär den i lagom stora bitar. Skär rödlöken i klyftor och lägg allt på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Ringla över olivolja och strö över kryddblandningen. Salta och peppra och rör runt allt så att grönsakerna är täckta av kryddor och olja.

  4. Rosta pumpan och löken i ugnen i cirka 25 minuter eller tills pumpan är mjuk och fått fin färg. Rör gärna om några gånger under tiden.

  5. Rosta nötterna i en torr stekpanna.

  6. Blanda olivolja, citron och honung till en dressing. Smaka av med salt och peppar.

  7. Lägg upp pumpa, lök och ruccola på ett fat. Smula över fetaost nötter och ringla över dressingen.

  8. Klart!

ARTIKELN HANDLAR OM