Våfflor med bär och vispad grädde

Foto: Johnér
Friskare och fräschare med mycket blandade bär på våfflorna.
MAT & DRYCK

Våfflor med vispgrädde och generöst med blandade bär.
Enkelt och magiskt gott.
Blir lite festligare och smakar lite friskare än med den vanliga söta sylten.

Våfflor med bär och vispad grädde

8 stycken

Ingredienser:

3½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 dl mjölk

100 g smör

½ tsk salt

1 msk socker

Topping:

3 dl bär, blandade

2 dl vispgrädde

socker

Gör så här:

1. Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken och det smälta smöret.

2. Hetta upp ett våffeljärn. Innan du gräddar första våfflan, pensla laggen med smör.

3. Häll på knappt 1 dl smet så att den täcker nästan hela laggen. Grädda våfflorna guldbruna. Det brukar ta 1–2 minuter. Vispa smeten mellan varje våffla eftersom mjölet sjunker till botten. Servera med vispad grädde, socker och bär.

ARTIKELN HANDLAR OM